TAHİNLİ ÇITIR RULO
BÖREKLER , HamurİşleriTariflerim , NEW 12:05
Selamun aleyküm arkadaşlar... Ağzınızda kat kat çıtırdayan mükemmel lezzet için buyrun tarife.
Malzemeler;
12 Adet baklavalık yufka
1 çay bardağı tahin
6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
1 su bardağı ceviz
Baklavalık yufkamızın içinden 12 adet yufkayımızı çıkartıp. Kalan yufkaları güzelce sarıp buzdolabına tekrar kaldırabilirsiniz .
Tahinle sıvıyağını veya erittiğimiz tereyağını güzelce karıştırıyoruz.Önce tezgahımıza ilk katı seriyoruz üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ tahin karışımından sürüyoruz üzerine 2.katı serip sıvıyağ ve tahin karışımından tekrar sürüyoruz . 3.katı seriyoruz tekrar çok hafif yağlayıp tahinledikten sonra 1 buçuk yemek kaşığı kadar şekeri birazda cevizi serpiştirip 2 parmak genişliğinde sıkı sıkı sarmaya başlıyoruz daha sonra verev bir şekilde kesip fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun....
Baklavalık yufkamızın içinden 12 adet yufkayımızı çıkartıp. Kalan yufkaları güzelce sarıp buzdolabına tekrar kaldırabilirsiniz .
Tahinle sıvıyağını veya erittiğimiz tereyağını güzelce karıştırıyoruz.Önce tezgahımıza ilk katı seriyoruz üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ tahin karışımından sürüyoruz üzerine 2.katı serip sıvıyağ ve tahin karışımından tekrar sürüyoruz . 3.katı seriyoruz tekrar çok hafif yağlayıp tahinledikten sonra 1 buçuk yemek kaşığı kadar şekeri birazda cevizi serpiştirip 2 parmak genişliğinde sıkı sıkı sarmaya başlıyoruz daha sonra verev bir şekilde kesip fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun....
Posted by
Unknown
on
12:05
.
Filed under
BÖREKLER
,
HamurİşleriTariflerim
,
NEW
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
1 yorum :
Bir gün önceden yapsak yada yapıp derin Dondurucu ya koysak çıtırlığını korur mu?
Leave comment