TAHİNLİ ÇITIR RULO



Selamun aleyküm arkadaşlar... Ağzınızda kat kat çıtırdayan mükemmel lezzet için buyrun tarife.
Malzemeler; 
12 Adet baklavalık yufka 
1 çay bardağı tahin
6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ veya tereyağ
1 su bardağı ceviz 
Baklavalık yufkamızın içinden 12 adet yufkayımızı çıkartıp. Kalan yufkaları güzelce sarıp buzdolabına tekrar kaldırabilirsiniz .
Tahinle sıvıyağını veya erittiğimiz tereyağını güzelce karıştırıyoruz.Önce tezgahımıza ilk katı seriyoruz üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ tahin karışımından sürüyoruz üzerine 2.katı serip sıvıyağ ve tahin karışımından tekrar sürüyoruz . 3.katı seriyoruz tekrar çok hafif yağlayıp tahinledikten sonra 1 buçuk yemek kaşığı kadar şekeri birazda cevizi serpiştirip 2 parmak genişliğinde sıkı sıkı sarmaya başlıyoruz daha sonra  verev bir şekilde kesip fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dakika üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun....


Posted by Şükran kaymak on 12:05 . Filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

1 yorum for TAHİNLİ ÇITIR RULO

  1. Bir gün önceden yapsak yada yapıp derin Dondurucu ya koysak çıtırlığını korur mu?

Leave comment

Yorumlarınızı paylaşın

2010 BlogNews Magazine . All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template .