.

TRİLEÇE TATLISI


Balkanlara ait harika bir lezzet olan ve haftada bir defa kesinlikle yaptığım bu trileçe tatlısını sizler de mutlaka denemelisiniz..

Tüm püf noktaları ile paylaşacağım tarifte, kekini ister hazır pandispanya kullanabilirsiniz isterseniz de vereceğim ölçüyle pandispanyayı kendiniz yapabilirsiniz.

İşte kraliçelere layık Trileçe tatlısının tarifi;

  • Malzemeler:
    5 yumurta
    1 buçuk su bardağı şeker
    Yarım çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1,buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Şerbeti için malzemeler
    2 paket krema yani 400 ml
    1 su bardağının 3/2 si kadar şeker
    4 su bardağı süt
  • Üst karamel sos (hazır karamel soslardan da kullanabilirsiniz)
    1 çay bardağı şeker
    1.5 su bardağı su
    1.5 yemek kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
  • Yapılışı: Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Yumurta akları ve şeker bir kapta krema kıvamına gelene dek (köpürünceye kadar) 10 dakika mikserin yüksek devirinde çırpılır. Daha sonra sarıları da ilave edilip yumuşak hareketlerle karıştırılır. Sıvıyağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edilip yavaşça karıştırıp. Yağlanmış 35-40 cm borcama veya düz bir kalıba döküyoruz. 160 dereceye ayarladığımız fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

    Pişen kekimize soğuduktan sonra kürdanla delikler açıyoruz. Bir tencereye süt krema ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz çok fazla ısıtmayın ılıktan biraz sıcak olsa yeterli. Sütlü kremalı karışımı kekimizin üzerine döküyoruz.

    Ardından karamel sosumuzu hazırlıyoruz.

    1 çay bardağı şekeri küçük bir tencerede karamelize edin ve üzerine 1 çay bardağı suyu döküp şeker eriyene kadar kaynatın. Şeker eriyince 1 su bardağı suyun içinde erittiğiniz nişastayı karamelli suya ilave edip kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra vanilya ilave edip tekrar karıştırın. Soğuduktan sonra tatlının üzerine gezdirin.

    Kendimce yorumlamaya çalıştığım harika bir lezzet olan trileçe soğuduktan sonra hazır. Yukarıda belirttiğim gibi dileyen pandispanya ve karamel sosu hazır kullanabilir. Tamamen size kalmış.


    Afiyet şifa olsun…



Posted by Unknown on 05:40 . Filed under . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .