.

ÇITIR KADAYIFLI MUHALLEBİ

Bugünde 
Haftasonuna özel tatlımı tatlı bir tarifle sizlerleyim.
Üstelik çokta hafif olan bu tatlıyı iftar sonrasıda rahatlıkla yiyebilirsiniz.
İster borcamda istersenizde kuplarda sunacağınız Çıtır Kadayıflı Muhallebi tarifimi eminim misafirlerinizde çok beğenecek.
Buyrun lezzetiyle midenizi görselliğiylede gözlerinizi tesiri altında bırakıcak Çıtır Kadayıflı muhallebinin tarifine;
Malzemeler
300 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi için;
5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta (buğday veya mısır farketmiyor)
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı şeker
2 kaşık tereyağ veya margarin 
1 paket vanilya
Öncelikle kadayıfları elinizle ufak parçalara bölün ve tereyağını eritin erittiğiniz tereyağının içine parçaladığınız kadayıfları ekleyin ve kavurmaya başlayın.Dikkatli olun hemen yanabilir sürekli karıştırın.Kavurmaya devam ederken cevizinide ekleyip kadayıflar pembeleşince ocaktan alın ve şekerini ekleyip karıştırın.Muhallebi için tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin...Kaynayıp koyulaşan muhallebiye 2 kaşık tereyağ veya margarin ekleyip mikserle 5 dakika çırpın...
Daha sonra kuplarımıza eşit miktarda kadayıfı 1 cm kadar koyuyoruz.Sonra muhallebiyi döküyoruz.Tekrar üst katına kadayıfını ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz.Dinlenen tatlımız servise hazır.
Bu tariften yaklaşık 8-10 adet kup çıkıyor.
(Lezzetine lezzet katmak için dondurma ilede servis yapabilirsiniz.)
Afiyet şifa olsun...

Posted by şükran karaca kaymak on 13:26 . Filed under . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .