.

KAKAOLU CUPCAKE TARİFİ

2 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 buçuk su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
Tereyağ krema kıvamına helene kadar mikserle çırpılır.Ardından yumurtalar tek tek eklenip karıştırmaya devam edilir.Ve şekerinide ekleyip 4 dakika kadar çırpılır.Sütümüzü ilave edip un kakao ve toz malzemeleri bir kapta karıştırıp.Kek hamurumuza ekliyoruz.1-dakika kadar karıştırıp cupecake hamurumuzu minik fırın kağıtlarına eşit miktarda dağıtıyoruz pişerken kenarlardan taşmaması için kapları fazla doldurmayın kağıdın (2/1) kadar.hamurun kıvamı koyu kıvamda oluyor.Kaşıkla zorlanırsanız sıkma torbasıyla pay edebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Süsleme için malzemeler
200 grm çikolata
200 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır daha sonra ocaktan alınıp çikolata ve tereyağ eklenir.Çikolatalar eriyene kadar karıştırılır.Mutlaka 2 saat soğuduktan sonra kullanıma hazır.
Eğer ganajla yapmak istemezseniz,hazır kremşanti kullanabilirsiniz.Kolay gelsin 






Posted by şükran karaca kaymak on 22:28 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

2 yorum :

Sweety Mutfak dedi ki...

Ellerine saglik canim tarifler hepsi birbirinden güzel

i. kinokume dedi ki...

ellerinize sağlık
bana da beklerim
guzelsunumlar.blogspot.com

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .