KIYMALI PİDE
BÖREKLER , HamurİşleriTariflerim , NEW 01:04
Bismillahirrahmanirrahim
Rabbimiz!Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma.Ey Rabbimiz!Bizden öncekilere yüklediğin gibi bizede ağır bir yük yükleme.Ey Rabbimiz!Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme!Bizi affet!Bizi bağışla!Bize acı!Sen bizim mevlamızsın.Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!Bakara suresi 286
Merhaba! Pide yapmak sandığınız kadar zor değil...
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağının 3/2 kadar sıvıyağ
1-2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)
1 paket insant maya
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumuşak kıvamda)
İç Malzemeler
300-400 gram kıyma
3-4 adet sivri biber
2 adet soğan
3 tane domates
1 kaşık salça (biber salçasıda olabilir)
tuz,karabiber,pulbiber ve arzu ettiğiniz baharatlar
Yapılışı:
Öncelikle derin yoğurma kabımıza ılık su ,şeker tuz sıvıyağ ve yumurtanın (akı)nı koyuyoruz.Daha sonra unumuzla birlikte kuru mayayıda atıp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz unu azar azar ilave ediyoruzki kıvamını daha kolay bulalım.Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz...
Uzun zamandır kuru maya kullanıyorum tek farkı mayalanma suresi yaş mayaya göre biraz daha uzun oluyor.Özellikle kışın mayalanıcak hamuru hafif ısıtılmış fırında bekletiyorumki daha çabuk kabarması için.Buyrun pidenin içinin hazırlanmasına...
Öncelikle geniş bir tavaya çok az sıvıyağ gezdirip kıymamızı koyup kavurmaya başlıyoruz.Kıyma rengini değiştirdikten sonra küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz,Sonra biber ve en son küp doğranmış domateside salçayıda ekleyip biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Hamurumuz iyice kabardıysa mayalanma işlemi bitmiştir.Eşit Yuvarlak bezelere ayırıyoruz ve pide yapımı için tezgahı hafif unlayıp ister elinizle oval şekilde açın isterseniz merdaneylede çok uğraşmadan oval şeklini verebilirsiniz.
Açılan hamurumuza malzemeleri güzelce yayıyoruz daha sonra kenarlarını kapatıyoruz resimdeki gibi.Arzu eden bu aşamada her pidenin üzerine minik minik doğranmış 4-5 parça tereyağ ekleyebilir.
Pidelerimiz bu şekilde hazırlandıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısının içine 1 kaşık sıvıyağ ekliyoruz renk ve görünüm açısından parlak olsun pidelerin ince kenarlarına yumurta sarısı karışımından fırçayla sürüyoruz ve fırınlıyoruz.Bizim ev halkı başta eşim olmak üzere yumurtayı çok sevdiği için ben pideye çıkmasına 10-15 dakika kala 3 yumurtayı ayrı birkapta karıştırdım pideler fırındayken eşitce pay ettim.Bu lezzeti evde denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun efendim
Rabbimiz!Unutursak veya hataya düşersek bizi sorumlu tutma.Ey Rabbimiz!Bizden öncekilere yüklediğin gibi bizede ağır bir yük yükleme.Ey Rabbimiz!Bize gücümüzün yetmediği işler de yükleme!Bizi affet!Bizi bağışla!Bize acı!Sen bizim mevlamızsın.Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!Bakara suresi 286
Merhaba! Pide yapmak sandığınız kadar zor değil...
Malzemeler
1 adet yumurta
1 su bardağının 3/2 kadar sıvıyağ
1-2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)
1 paket insant maya
Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumuşak kıvamda)
İç Malzemeler
300-400 gram kıyma
3-4 adet sivri biber
2 adet soğan
3 tane domates
1 kaşık salça (biber salçasıda olabilir)
tuz,karabiber,pulbiber ve arzu ettiğiniz baharatlar
Yapılışı:
Öncelikle derin yoğurma kabımıza ılık su ,şeker tuz sıvıyağ ve yumurtanın (akı)nı koyuyoruz.Daha sonra unumuzla birlikte kuru mayayıda atıp yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz unu azar azar ilave ediyoruzki kıvamını daha kolay bulalım.Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz...
Uzun zamandır kuru maya kullanıyorum tek farkı mayalanma suresi yaş mayaya göre biraz daha uzun oluyor.Özellikle kışın mayalanıcak hamuru hafif ısıtılmış fırında bekletiyorumki daha çabuk kabarması için.Buyrun pidenin içinin hazırlanmasına...
Öncelikle geniş bir tavaya çok az sıvıyağ gezdirip kıymamızı koyup kavurmaya başlıyoruz.Kıyma rengini değiştirdikten sonra küp küp doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz,Sonra biber ve en son küp doğranmış domateside salçayıda ekleyip biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Hamurumuz iyice kabardıysa mayalanma işlemi bitmiştir.Eşit Yuvarlak bezelere ayırıyoruz ve pide yapımı için tezgahı hafif unlayıp ister elinizle oval şekilde açın isterseniz merdaneylede çok uğraşmadan oval şeklini verebilirsiniz.
Açılan hamurumuza malzemeleri güzelce yayıyoruz daha sonra kenarlarını kapatıyoruz resimdeki gibi.Arzu eden bu aşamada her pidenin üzerine minik minik doğranmış 4-5 parça tereyağ ekleyebilir.
Pidelerimiz bu şekilde hazırlandıktan sonra ayırdığımız yumurta sarısının içine 1 kaşık sıvıyağ ekliyoruz renk ve görünüm açısından parlak olsun pidelerin ince kenarlarına yumurta sarısı karışımından fırçayla sürüyoruz ve fırınlıyoruz.Bizim ev halkı başta eşim olmak üzere yumurtayı çok sevdiği için ben pideye çıkmasına 10-15 dakika kala 3 yumurtayı ayrı birkapta karıştırdım pideler fırındayken eşitce pay ettim.Bu lezzeti evde denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun efendim
Posted by
Unknown
on
01:04
.
Filed under
BÖREKLER
,
HamurİşleriTariflerim
,
NEW
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
Hiç yorum yok :
Leave comment