.

ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler

700 gr  kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş) veya Dana ciğeri , iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber


Servis için; 



Maydonoz,halk dilinde katır tırnağı şeklinde doğranmış soğan :) birazda yeşilsoğan. Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğeri tel süzgeçinize alın,üzerine 1 çay bardağı unu tuzu ve kırmızı biberi ciğere karıştırıra karıştıra eşit bir şekilde dağıtın (unu çok koymayın)sadece birbirine yapışmasını engelleyecek kadar olsa kâfi.(kırmızı biberi piştikten sonra eklesenizde olur) Bol ve kızmış yağda yaklaşık 10-15 dakika pişirin ben dana ciğeri pişirdim(eğer kuzu ise 6-7 dakika yeterli) üzeri iyice kızarana kadar çevirerek pişirin.afiyet olsun

Posted by şükran karaca kaymak on 03:31 . Filed under , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .