ARNAVUT CİĞERİ
ETLİYEMEKTARİFLERİ , NEW , YEMEKTARİFLERİM 03:31
Malzemeler
700 gr kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş) veya Dana ciğeri , iri küp doğranmış)
1 çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Servis için;
Maydonoz,halk dilinde katır tırnağı şeklinde doğranmış soğan :) birazda yeşilsoğan. Zarı temizlenmiş ve küp doğranmış ciğeri tel süzgeçinize alın,üzerine 1 çay bardağı unu tuzu ve kırmızı biberi ciğere karıştırıra karıştıra eşit bir şekilde dağıtın (unu çok koymayın)sadece birbirine yapışmasını engelleyecek kadar olsa kâfi.(kırmızı biberi piştikten sonra eklesenizde olur) Bol ve kızmış yağda yaklaşık 10-15 dakika pişirin ben dana ciğeri pişirdim(eğer kuzu ise 6-7 dakika yeterli) üzeri iyice kızarana kadar çevirerek pişirin.afiyet olsun
Posted by
Unknown
on
03:31
.
Filed under
ETLİYEMEKTARİFLERİ
,
NEW
,
YEMEKTARİFLERİM
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
Hiç yorum yok :
Leave comment