KABAK TATLISI
NEW , SOĞUK TATLILAR , TATLILAR , TatlıTariflerim 13:24
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
İnanıp yararlı iş işleyenleri,içlerinden ırmaklar akan,içinde temelli kalacakları cennetteki köşklere yerleştiririz.Sabredip Rablerine güvenerek iş görenlerin ecri ne güzeldir.Ankebut suresi 58.ayet
Herkesi selamların en güzeli ile selamlıyorum Esselamu aleyküm ve rahmetullahu...
Elimden geldiğince buradan sık sık görüşücez inşaAllah,..Pratik ve leziz tarifleri sizlerle paylaşıcam.Haydi bakalım hayırlara vesile olsun diyerek açılışı Türk mutfağının klasik lezzetlerinden ve şuanda tam mevsimi olan KABAK TATLISI ile yapıyorum.
1 kilo Kabak
2.5 su bardağı Şeker
süslemek için ceviz yada fındık
Gelelim tarife ;Soyulmuş ve zevkinize göre doğranmış kabakları güzelce yıkadıktan sonra tencere alıyoruz,üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz.Bu şekilde 1 saat bekletip kabağın suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlıyoruz,(aceleniz varsa yarım çay bardağı su dökerek pişirebilirsiniz.)ağır eteşte 1 saat kadar pişirip kıvamı lokum gibi olunca ocağı kapatıyoruz tatlımızın servis için soğumasını bekliyoruz.Suğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya fındık ile süslüyoruz.(Benim tercihim cevizdir.)Afiyet olsun
Bir başka tarifte görüşmek üzere...
Posted by
Unknown
on
13:24
.
Filed under
NEW
,
SOĞUK TATLILAR
,
TATLILAR
,
TatlıTariflerim
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
2 yorum :
Ellerine ve Emeğine sağlık. Çok güzel olmuş. Afiyetle yedik. Bitanem Prensesim.
sağol canım :)
Leave comment