.

KABAK TATLISI

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM 
İnanıp yararlı iş işleyenleri,içlerinden ırmaklar akan,içinde temelli kalacakları cennetteki köşklere yerleştiririz.Sabredip Rablerine güvenerek iş görenlerin ecri ne güzeldir.Ankebut suresi 58.ayet

Herkesi selamların en güzeli ile selamlıyorum Esselamu aleyküm ve rahmetullahu...
Elimden geldiğince buradan sık sık görüşücez inşaAllah,..Pratik ve leziz tarifleri sizlerle paylaşıcam.Haydi bakalım hayırlara vesile olsun diyerek açılışı Türk mutfağının klasik lezzetlerinden  ve şuanda tam mevsimi olan KABAK TATLISI ile yapıyorum.
1 kilo Kabak
2.5 su bardağı Şeker 
süslemek için ceviz yada fındık 
Gelelim tarife ;Soyulmuş ve zevkinize göre doğranmış kabakları güzelce yıkadıktan sonra tencere alıyoruz,üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz.Bu şekilde 1 saat bekletip kabağın suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlıyoruz,(aceleniz varsa yarım çay bardağı su dökerek pişirebilirsiniz.)ağır eteşte 1 saat kadar pişirip kıvamı lokum gibi olunca ocağı kapatıyoruz tatlımızın servis için soğumasını bekliyoruz.Suğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya fındık ile süslüyoruz.(Benim tercihim cevizdir.)Afiyet olsun 
Bir başka tarifte görüşmek üzere...


Posted by şükran karaca kaymak on 13:24 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

2 yorum :

Abdullah KAYMAK dedi ki...

Ellerine ve Emeğine sağlık. Çok güzel olmuş. Afiyetle yedik. Bitanem Prensesim.

Şükran kaymak dedi ki...

sağol canım :)

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .