.

FRAMBUAZLI MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ





Ramazanın gülü güllaç'ı birde bu tarifle denemelisiniz...
Bildiğiniz sunumlar dışında kuplarda hazırlayabileceğiniz güllaç tatlımızı görsel olarak daha hoş bir şekilde sevdiklerinize sunmuş olursunuz.
Ramazan ayı geçmeden değişik güllaç tarifimlerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim...

Kupta Muhallebili Güllaç

(Dileyen tepside veya borcamdada yapabilir)Bu ölçülerden yaklaşık 10-12 kup güllaç çıkıyor.


Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1-2 kaşık gül suyu(arzuya bağlı)
6 güllaç yaprağı
Arası için;Ceviz,fıstık vb.
Muhallebi için;
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
Sos için 
2,buçuk su bardağı frambuaz (ben dondurulmuş frambuazlardan alıyorum) 
1 yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağının 3 te 2 si kadar şeker
Muhallebi için tüm malzemeler karıştılır ve kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika mikserle karıştırılır. 
Güllaç için 5 su bardağı süt,şeker ve vanilya ısıtılır.Güllaç yaprağı makasla 4 e bölünür ve 1 parçası süte batırılır ve elimizle büzüştürerek ilk kupa konulur ardından muhallebiden 4 kaşık döküp cevizini ekleyip 2.kat güllaç yaprağı yine ıslatılır ve kuptaki muhallebili karışıma konur.Kup bardaklarınızın büyüklüğüne göre kaç kat yapacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz.İşlem sırasında güllacı ıslatmak için hazırladığınız sütü ara ara ısıtınki soğumasın.
Tüm güllaçları bu şekilde hazırlayıp pay ettikten sonra kalan sütü üzerlerine gezdiyoruz.
Ardından frambuazı,nişasta ve şekerle rondoda karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.Soğuyan güllaçlarımıza servis esnasında sosunuda pay edip afiyetle yiyoruz....
Afiyet şifa olsun

Posted by şükran karaca kaymak on 10:39 . Filed under , , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .