.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

Dış malzemeler:
2 su bard.ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı su 
1 çay bardağı un 
150 grm kıyma
1 kaşık salça yarım kaşık salça,karabiber,pulbiber,tuz.
İç malz:500 grm kıyma,
3-4 soğan,pulbiber,karabiber,tuz,kimyon,isteğe göre nane yada maydonoz
sıvıyağ 
ceviz.
Öncelikle iç malzemeleri pişiriyoruz.kıymayı sıvıyağda hafif kavurup üzerine doğranmış soğanı ekliyoruz,kavrulunca baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz.Dış malzemeler için ince bulguru ılık su ile yıkıyoruz ve yoğurmak için genişce bir tepsiye alıyoruz.Diğer malzemeleri ekleyip 20-25 dakika iyice yoğuruyoruz ara ara elimizi ıslatıyoruz.hamur kıvamına gelince içlerini oyup iç malzemeleri ekleyip yuvarlıyoruz.1 saat dinlendirdikten sonra bol yağda kızartıp afiyetle yiyoruz.Kolay gelsin

Posted by şükran karaca kaymak on 12:51 . Filed under , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .