İÇLİ KÖFTE TARİFİ
ETLİYEMEKTARİFLERİ , NEW , YEMEKTARİFLERİM 12:51
Dış malzemeler:
2 su bard.ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı un
150 grm kıyma
2 su bard.ince bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı un
150 grm kıyma
1 kaşık salça
yarım kaşık salça,karabiber,pulbiber,tuz.
İç malz:500 grm kıyma,
3-4 soğan,pulbiber,karabiber,tuz,kimyon,isteğe göre nane yada maydonoz
sıvıyağ
ceviz.
Öncelikle iç malzemeleri pişiriyoruz.kıymayı sıvıyağda hafif kavurup üzerine doğranmış soğanı ekliyoruz,kavrulunca baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz.Dış malzemeler için ince bulguru ılık su ile yıkıyoruz ve yoğurmak için genişce bir tepsiye alıyoruz.Diğer malzemeleri ekleyip 20-25 dakika iyice yoğuruyoruz ara ara elimizi ıslatıyoruz.hamur kıvamına gelince içlerini oyup iç malzemeleri ekleyip yuvarlıyoruz.1 saat dinlendirdikten sonra bol yağda kızartıp afiyetle yiyoruz.Kolay gelsin
İç malz:500 grm kıyma,
3-4 soğan,pulbiber,karabiber,tuz,kimyon,isteğe göre nane yada maydonoz
sıvıyağ
ceviz.
Öncelikle iç malzemeleri pişiriyoruz.kıymayı sıvıyağda hafif kavurup üzerine doğranmış soğanı ekliyoruz,kavrulunca baharatlarını ekleyip ocağı kapatıyoruz.Dış malzemeler için ince bulguru ılık su ile yıkıyoruz ve yoğurmak için genişce bir tepsiye alıyoruz.Diğer malzemeleri ekleyip 20-25 dakika iyice yoğuruyoruz ara ara elimizi ıslatıyoruz.hamur kıvamına gelince içlerini oyup iç malzemeleri ekleyip yuvarlıyoruz.1 saat dinlendirdikten sonra bol yağda kızartıp afiyetle yiyoruz.Kolay gelsin

Hiç yorum yok :
Leave comment