.

HINKAL (DAĞISTAN MANTISI)

Hınkal(Dağıstan mantısı) Bizim kayseri mantısıyla arasında çokta fark bulunmayan yapımı daha pratik olan mantı çeşidi.
Malzemeler: 
2 su ılık su 
1 yumurta 
1 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un
İç malzemeler 
Patates veya kıyma arzuya göre 
Soğan,tuz,karabiber Üzeri için 
Bol tereyağ;) ve isteğe göre sarmısaklı yoğurt.
 Hamur malzemeleri karıştırılıp sert kıvama yakın hamur yoğurulur.Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirilir.iç malzemeler (ben kıymalı yaptım)soğan minik minik doğranır kıyma karabiber ve tuz ile karıştılır.Dinlenen hamur 2 veya 3 bezeye bölünür.Bezelerden ilki alınıp açılır.Çay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir.kesilen hamurdan elimize alıyoruz orta kısmına iç harcını koyup örgü gibi bir sağa bir sola parmağımızla bastırıp kapatıyoruz.Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra.Kaynamakta olan tuzlu suyun içine mantılarımızı bırakıyoruz.piştikten sonra süzgeçle alıyoruz.Üzerini sosladıktan sonra servise hazır.Kolay gelsin Şimdiden afiyet olsun :) 

Posted by şükran karaca kaymak on 12:05 . Filed under , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .