HINKAL (DAĞISTAN MANTISI)
HamurİşleriTariflerim , NEW 12:05
Hınkal(Dağıstan mantısı) Bizim kayseri mantısıyla arasında çokta fark bulunmayan yapımı daha pratik olan mantı çeşidi.
Malzemeler:
2 su ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeler
Patates veya kıyma arzuya göre
Soğan,tuz,karabiber Üzeri için
Bol tereyağ;) ve isteğe göre sarmısaklı yoğurt.
Hamur malzemeleri karıştırılıp sert kıvama yakın hamur yoğurulur.Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirilir.iç malzemeler (ben kıymalı yaptım)soğan minik minik doğranır kıyma karabiber ve tuz ile karıştılır.Dinlenen hamur 2 veya 3 bezeye bölünür.Bezelerden ilki alınıp açılır.Çay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir.kesilen hamurdan elimize alıyoruz orta kısmına iç harcını koyup örgü gibi bir sağa bir sola parmağımızla bastırıp kapatıyoruz.Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra.Kaynamakta olan tuzlu suyun içine mantılarımızı bırakıyoruz.piştikten sonra süzgeçle alıyoruz.Üzerini sosladıktan sonra servise hazır.Kolay gelsin Şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler:
2 su ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç malzemeler
Patates veya kıyma arzuya göre
Soğan,tuz,karabiber Üzeri için
Bol tereyağ;) ve isteğe göre sarmısaklı yoğurt.
Hamur malzemeleri karıştırılıp sert kıvama yakın hamur yoğurulur.Üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirilir.iç malzemeler (ben kıymalı yaptım)soğan minik minik doğranır kıyma karabiber ve tuz ile karıştılır.Dinlenen hamur 2 veya 3 bezeye bölünür.Bezelerden ilki alınıp açılır.Çay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir.kesilen hamurdan elimize alıyoruz orta kısmına iç harcını koyup örgü gibi bir sağa bir sola parmağımızla bastırıp kapatıyoruz.Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra.Kaynamakta olan tuzlu suyun içine mantılarımızı bırakıyoruz.piştikten sonra süzgeçle alıyoruz.Üzerini sosladıktan sonra servise hazır.Kolay gelsin Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok :
Leave comment