.

PORTAKALLI PAMUK PRENSES PASTASI

GAYEMİZ HALKIN DEĞİL HAKKIN RIZASI OLMALIDIR ...

Ey Müslüman...! Unutma ki, her konuda senin hedefin Allah'ın rızası olmalıdır... Bu uğurda kim kızarsa kızsın, kim kırılırsa kırılsın asla bu seni etkilememelidir.

Çünkü kul, yapacağı işlerde kimin rızasını gözetirse, karşılığını da ondan alacaktır.

Dolayısıyla basiretli bir müslümanın, rızasını ve kızgınlığını gözeteceği tek merci Hak olmalıdır. Velevki halk buna kızsa dahi.

Bakınız Allah Rasulü s.a.v bu konuda ne buyuruyor :

” Her kim insanların gücenmelerine - yani kızmalarına - mukabil Allah'ı razı etmeye çalışır ise Allah'ta onu insanların zahmetinden kurtarır. Ama her kim de Allah'ın kızmasına mukabil insanların rızasını ararsa, Allah'ta onu o insanlara havale eder. – yani git bu gün onlar sana yardımcı olsunlar. "

Tirmizi : 4.c.2527.n

Tacuddin El Bayburdi

Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • Yarım lt süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krem/labne peynir
Jöle için :

  • 3 çay bardağı portakal suyu 
  • 2 yemek kaşığı şeker(portakallarınız ekşiyse miktarı artırabilirsiniz)
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım portakal kabuğu rendesi


İlk olarak pastanın kekini hazırlıyoruz.. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak 3-4 dakika kadar  mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek karışıma ekliyoruz. Yağlanmış  tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz (keki tart kalıbında yapmak önemli ve kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz)
Kreması için ise bir tencerede yumurta sarısını ve şeker çırpma teliyle çırpıyoruz. Un ve nişasta ekliyoruz. Azar azar süt ilave ederek karışım iyice çırpıyoruz ve tencerenin altını yakıyoruz. Sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatarak vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra da labne peynirini ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Fırından çıkan tart kekini ılındıktan sonra kalıptan çıkarılarak servis tabağına alıyoruz. isterseniz keki  sütle hafifçe ıslatabilirsiniz. Kekin üzerine kremayı döküyoruz. Üzerine kestiğimiz portakaları doğruyoruz(isteğe bağlı)..*Diğer tarafta 3 çay bardağı portakal suyunu tencereye alın,içine nişasta,şeker ve portakal rendesini de koyup karıştırarak pişirin bu sosu da tartın en üstüne dökün.Soğuduktan sonra tartımız servise hazırdır.Afiyet olsun :)


Posted by şükran karaca kaymak on 09:40 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .