.

BURÇAK BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ

Allah Rasulü s.a.v döneminde uykuda kaçırılan namazın edası …

“ … Ebû Katâde şöyle demiş : “ ………… Bunun üzerine Resûlullah s.a.v yoldan saparak uyumak için başını ( yastığa ) koydu. Sonra :
- Bize namazımızı geciktirmeyin, buyurdu. Ama ilk uyanan da Resûlullah s.a.v oldu. Güneş, sırtına vurmuşdu. Biz, telâşla kalktık, sonra Resûlullah s.a.v : “ Binin “ emrini verdi. Derhâl hayvanlarımıza binerek yola revân olduk. Güneş iyice yükselince Resûlullah s.a.v ( Hayvanından ) indi ve yanımda bulunan, içinde de biraz su olan bir su kabını istedi. Ve ondan hafif bir abdest aldı. Kap'da bir parça su da kaldı. Sonra Ebû Katâde'ye :
- Su kabını bizim için muhafaza et, Az sonra onun için bir haber çıkacak, buyurdular. Sonra Bilâl namaz için ezan okudu. Resûlullah s.a.v iki rek'ât - sünnet - namaz kıldı. Daha sonra sabah namazını kıldırdı, yâni hergün yaptığı gibi yaptı. Sonra Resûlullah s.a.v ( hayvanına ) bindi, onunla beraber biz de ( hayvanlarımıza ) bindik. Ve : Acaba namazımızda yaptığımız bu kusurumuzun keffâreti ne olacak ? diye birbirimize fısıldaşmaya başladık. Sonra Resûlullah s.a.v :
- Dikkat edin ! Sizin için, bende bir Örnek vardır, buyurdu. Daha sonra :
- Dikkat edin ! şu muhakkak ki uyku ( sebebi ile namaz kaçırmak ) da bir taksir yoktur. Taksir ancak başka namazın vakti gelinceye kadar namazını kılmayan kimsede vardır. Binaenaleyh bu uyuyup kalma işini kim yaparsa uyandığı zaman, o namazı kılıversin. Ertesi gün ise, o namazı vaktinde kılsın …………………. “

Müslim : 2.c.681.n
Tacuddin El Bayburdi
                           **********************
---Buyrun tarife---
Malzemeler
  • 4 Su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 kahve fincanı şeker
  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı ceviz
  • 1.5 paket burçak bisküvi
Yapılışı
Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Eğer kıvamı koyu gibi ise çok az süt ekleyebilirsiniz,unun markasına göre un miktarı değişebilir...Pişen muhallebinin içine 2 kaşık labne koyup karıştırıyoruz,Rondodan çekilmiş ceviz ve bisküvileri cuplara bölüyoruz üzerine muhallebi döküyoruz tekrar bisküvi katıp muhallebiyi döküp arzunuza göre süsleyebilirsiniz,isteğe göre borcamda da yapılabilir.Afiyet olsun

Posted by Unknown on 11:05 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

1 yorum :

Unknown dedi ki...

ben selva un kullanıyorum farkeder mi?

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .