ANKARA USULÜ KIYMALI YAPRAK SARMA
NEW , SEBZEYEMEKLERİ , YEMEKTARİFLERİM 12:48
Gelelim Ankara usulü sarmamıza,Öncelikle belirtmeliyim kıymalı dolmada pirinci az olanı makbuldür...Resimdeki dolmaları annem sarıp verdi...Normalde kendim sarıyorum ama bu ara oturup dolma saracak vakit bir türlü bulamadım :)Bu nefis dolma Ankara'da davet,düğün,dernek toplantılarının baş yemeğidir hatta olmazsa olmazıdır diyebilirim...Buyrun tarife
Malzemeler
Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 1 su bardağı'nın 3/2'i kadar pirinç
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım limon
- Tuz
- Sarmısak ve yoğurt
Posted by
Unknown
on
12:48
.
Filed under
NEW
,
SEBZEYEMEKLERİ
,
YEMEKTARİFLERİM
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
Hiç yorum yok :
Leave comment