.

ANKARA USULÜ KIYMALI YAPRAK SARMA

Gelelim Ankara usulü sarmamıza,Öncelikle belirtmeliyim kıymalı dolmada  pirinci az olanı makbuldür...Resimdeki dolmaları annem sarıp verdi...Normalde kendim sarıyorum ama bu ara oturup dolma saracak vakit bir türlü bulamadım :)Bu nefis dolma Ankara'da davet,düğün,dernek toplantılarının baş yemeğidir hatta olmazsa olmazıdır diyebilirim...Buyrun tarife

Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma 
  • 1 su bardağı'nın 3/2'i kadar pirinç
  • 1 büyük soğan 
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yaklaşık 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yarım limon
  • Tuz
Üzeri için
  • Sarmısak ve yoğurt
Soğanları doğrayıp Harcımızı karıştırıyoruz dolmalarımızı minik minik sarıyoruz...Tencerenin dibine kuzu kemik diziyoruz...üzerine sardığımız yaprakları yerleştirip..sıvıyağ gezdiriyoruz,ayrı bir kapta çok az salça ve suyu karıştırıp dolmamızın üzerine döküyoruz küçük bir tabağıda dolmalarımızın üzerine bırakıyoruz...Kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakıyoruz...Suyunu çektikçe ara ara sıcak su dökelimki dibi tutmasın...Pişen dolmamızdan servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurdunu döküp afiyetle yiyoruz.


Posted by şükran karaca kaymak on 12:48 . Filed under , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .