.

EKMEK ARASI KÖFTE DEĞİL ! KÖFTE ARASI PATLICAN ! :)

    İbrahim a.s şöyle der : “ …….. Rabbimiz ! Yalnız sana tevekkül ettik, sana yöneldik. Dönüşümüz de ancak sanadır.” Mümtehine 4
   Hûd a.s şöyle der : “ Ben muhakkak ki, hem benim Rabbim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, idaresi ve yönetimi O'nun elinde olmasın.”
 Hûd : 56


Herkese merhaba!Kendinizi Kebapcıda hissedeceğiniz bir tarif Üstelik çok kolay.Buyrun tarife;


5-6 adet patlıcan 
Kaşar peyniri

Köfte iç malzemeler ;


500 gram kıyma 
1 su bardağından biraz fazla bayat ekmek (rondodon geçirilmiş)
1 tane büyük soğan (rendelenmiş yada rondodan geçirilmiş)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber 
2 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı tuz 
1 tane yumurta 
Malzemelerin hepsini karıştırıyoruz iyice yoğuruyoruz,Köftenizin güzel olmasını istiyorsanız uzun uzun yoğurun.ve buzdolabında biraz dinlendirin.
Daha sonra ocakta yada fırında közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyuyoruz.dinlenen köftemizden bezeler alıp resimdeki  gibi strecin üzerine yayıyoruz.Ortasını patlıcanları ve kaşar peynirini arzu ettiğiniz kadar koyup strecin ucuyla çeviriyoruz kendiliğinden kapanıcak elimizle rutuşlar yapıp fırın tepsisine koyuyoruz.bu şekilde 220 derecelik fırında iyice kızarana dek pişiriyoruz. Afiyet olsun 




Posted by şükran karaca kaymak on 02:11 . Filed under , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .