.

BARDAKTA TİRAMİSU

Malzemeler
  • 1paket kedi dili bisküvi
  • 2 fincan  un
  • 2 fincan  şeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket labne peynir veya (2 kaşık yoğurt)
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve ve 1 tatlı kaşığı toz şeker yada 3'ü 1 arada Nescafe
  • 1 fincan sıcak su

Yapılışı; 
Öncelikle servis yapacağınız kuplara kedi dilini 2'ye bölüp nescafeli karışımda ıslatıp pay edin.daha sonra un, şeker, yumurta ve süt bir tencereye alınır ve çırpılır. Ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Ilıyınca içine labne eklenir ve iyice çırpılır.Bisküvilerin üzeri kapanacak kadar muhallebiden konur. Muhallebinin üzerine tekrar bisküvi eklenir ve yine kahve ile ıslatılır. Üzerine kalan muhallebi pay edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra üzerine kakao elenip öyle servis edilir. Afiyetle yenir.

Posted by şükran karaca kaymak on 12:45 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .