.

LİMONLU CHEESECAKE

LİMONLU CHEESECAKE


Daha önce severek denediğiniz diğer tarifimi birazcık değiştirerek kremalı cheesecake tarifi vericem.Kek yapmakla aynı kolaylıkta olan bu nefiss lezzeti mutlaka deneyin.
2 yumurta
600 grm labne
1 paket 200 ml krema (sek marka)
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
1 kaşık un
Yarım limon kabuğu
Vanilya
Tabanı için 
2 paket burçak bisküvi
2 kaşık tereyağ 
Öncelikle bisküvi rondodan geçirilip üzerine eritilmiş tereyağ eklenip yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırarak yayılır.daha sonra buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlanır.
Krema için ; labne ve krema 1 dkk kadar mikserle çırpılır.sonra şeker eklenip teker teker yumurtalar kırılıp çok hafif karıştırılır.Ardından un nişasta vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar kaşıkla çok az karıştırılıp buzdolabından çıkarttığımız bisküvili tabanın üzerine ilave edilir.Fırına su dolu bir kap konur ki cheesecakenin çatlaması önlenir.170 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar pişirilir ortası hafif sallanıyor olucak (4 cm bir bölümü.)Fırından çıkarmıyoruz fırın kapağı hafif açık bir şekilde kalsın cheesecakenizin çatlamaması için fırında soğuması önemli bir püf noktasıdır.
Sosunu pamuk prenses tarifimdeki gibi nişasta ile de yapabilirsiniz ama ben size çok pratik ve leziz bir jole tarifi vericem.2. buçuk çay bardağı limonataya dr outkerin mini tart jolesini ekleyip pişiriyoruz.Fırından çıkan cheesecakemizin üzerine döküyoruz.İşte bu kadar.Çok yakında pişmeyen cheesecake tarifimi yayınlıycam.Sevgiler 

Posted by Unknown on 13:18 . Filed under , , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .