.

PERDE PİLAVI

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
yarım tavuk göğsü 
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 adet küp şeker
Yaklaşık 1-1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağının 3/2 kadar kuş üzümü
yarım su bardağı kabuksuz badem.
Hamuru için:

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
80 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un
Öncelikle tavuk göğsünü haşlıyoruz.Daha sonra pilav tenceremize sıvıyağımızı döküp yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz.Kavurmaya devam ederken baharatlarını ekliyoruz,şekeri ve tuzunuda ilave edip,2-3 dakika sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz.Pilavımıza tavuk suyundan ekleyip (2-2 buçuk su bardağı) kapağını kapatıyoruz.Sıra geldi perde pilavımızın perdesine:) 
Hamur malzemeleri yoğurulup 2 mm kalığında açılır yağlanmış derin borcama hamur kenarlarından taşacak şekilde yayılır.Pişen pilavımıza tavuk göğsü didiklenip karıştırılır.Hamurumuzun içine eklenir.Hamurun üzeri kapatılıp 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Afiyet olsun

Posted by şükran karaca kaymak on 07:47 . Filed under , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .