.

MAKARON TARİFİ

Hayırlı günler efendim😍😍 
Bugün  fransız makaron tarifine yer vericem.Ne kadar sevimli duruyor değilmi?Öncelikle belirtmeliyimki her zaman mükemmel makaronlar yapamayız.Her zaman kabarmaz,her zaman pürüzsüz çatlamadan fırından çıkmaz...En profesyoneli bile bazen tutturamabilir..Tabii pes etmek yok en iyiyi yapana kadar mücadele var:)ilerleyen günlerde Sizinle çeşit çeşit farklı tariflerde ve farklı ganajlarla makaronlar yapıcaz..Bu gün klasik bilinen bir tarifle başlıyoruz işe Önce püf noktalarını söyleyim.
1.Yumurta akları oda ısısında olmalı
2.Tüm camlar kapalı olmalı hava akışı olmamalı
3.Ev ortamı kuru olmalı makaron nemli ortamları sevmez.
4.Mutfak terazisi kullanmalı
Malzemeler
80 gram badem unu
100 gram pudra şekeri 
2 yumurta akı (75 gram)
5 yemek kaşığı tozşeker 
1 çimdik tuz
Yapılışı
Öncelikle yumurta aklarımızı mikserin en yüksek devirinde çırpmaya başlıyoruz.çırpmaya devam ederken toz şekerimizi 2 defada ilave ediyoruz.traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.Bu aşamada gıda boyası kullanacaksak onuda ekliyoruz.kıvama geldikten sonra daha fazla çırpmıyoruz ki yumurta akları sönmesin.Badem unu ve pudra şekerimizi tartıyoruz .Ve el rondosunda ara ara havalandırıp 3 defa çekiyoruz.Hazırladığımız yumurta merengine badem unu ve pudra şekeri karışımımızı 2 seferde çok hafif karıştıra karıştıra yediriyoruz.Bu aşama çok önemli merengin köpüğünün gitmesine müsade etmeden hafif hafif katıştırıyoruz.Sıkma torbamıza düz duyumuzu yerleştiriyoruz.Ve hazırladığımız karışımı sıkma torbamıza aktarıyoruz.Tepsimize yağlı kağıt sermeden tabakta kalıntı olarak kalan makaron karışımından tepsinin 4 köşesine sürüp yağlı kağıdın yapışmasını sağlıyoruz.2 cm lik boşluklar bırakarak makaron hamurumuzu yuvarlak yuvarlak tepsimize sıkıyoruz...Sıkma işlemi bittiğinde tepsimizi 2 defa sert şekilde tezgaha vuruyoruz ki makaronların içinde oluşan hava kabarcıkları gitsin.Makaronlarımızı 1 saat dinlendiriyoruz üzeri hafif kabuk bağlayacak elinizi sürdüğünüzde yapışkan olmayacak.160 derecelik fırında 10-12 dakika pişmeye bırakıyoruz.İşte bu kısım çok heyecanlı eteklenecekmi diye fırın camına baka kalıyosunuz:)
Pişen makaronlarımızı fırından alıp soğuması için bekletiyoruz.Buyrun resimdeki ganajların tarifine.Birisi fıstıklı ganaj diğeride çilekli küvertür çikolatadan yaptığım ganaj.İnanın bu iki ganaj inanılmaz lezzetli oluyor mutlaka deneyin.
Fıstıklı krema için ;
40 gram tuzsuz antep fıstığı
1 su bardağı Şeker
100 gram tereyağı
1 paket vanilya
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin.Vanilyayı ve erimiş tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin. 
Çikolatalı krema için ;
1 paket çikolata (80 gram)
1 çay bardağı krema
30 gram tereyağı
çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı ve fıstıklı karışımdan sürün.ben bol bol sürdüm çok severim ganajı.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır. 


Posted by şükran karaca kaymak on 00:37 . Filed under , , , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .