KOROVA KURABİYESİ
KURABİYELER , NEW 14:19
Malzemeler
1+1/4 su bardağı (175 gram) un 1/3 su bardağı (30 gram) kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
150 gram tuzsuz tereyağı
oda sıcaklığında
2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı vanilya
150 grm bitter çikolata
Yapılışı
Kurabiyeye başlamadan önce tereyağımızı dolaptan çıkarıp yumuşaması için bir kenara bırakıyoruz. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın. Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin. İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın. Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün. Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın. Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa, elinizle sıkarak bir araya getirin.(bende dağılma olmadı) Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 14 dakika boyunca pişirin. Bu 14 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama siz rahat olun kurabiyeler hazır👌
1+1/4 su bardağı (175 gram) un 1/3 su bardağı (30 gram) kakao
1/2 çay kaşığı karbonat
150 gram tuzsuz tereyağı
oda sıcaklığında
2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı vanilya
150 grm bitter çikolata
Yapılışı
Kurabiyeye başlamadan önce tereyağımızı dolaptan çıkarıp yumuşaması için bir kenara bırakıyoruz. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın. Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın. Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin. İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın. Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün. Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın. Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 1.5 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 2.5 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa, elinizle sıkarak bir araya getirin.(bende dağılma olmadı) Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 14 dakika boyunca pişirin. Bu 14 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama siz rahat olun kurabiyeler hazır👌

Hiç yorum yok :
Leave comment