.

SAKALA ÇARPAN ÇORBASI


Sakala çarpan çorbası nefismi nefis bir çorbadır kendileri...Çorbanın ismini biraz araştırıyım acaba hangi filozof koymuş diye bakınırken Yöre olarak Afyon bölgesine ait olduğunu öğrendim...:) Demekki bizim atalardan birisi afyonlu bir komşu edinmiş bu çorbayı ondan öğrenmiş :)) ne diyeyim 50-60 hatta babanneme sorayım belkide 80-100 yıldır bizim evlerde yapılan bu çorbanın yöresinin afyon olduğunu duyunca insan üzülüyor :)) kime ait bilmem ama bence anneme ait biz çocukken o güzel elleriyle yaptığı bu çorbaya doyum olmazdı:)...buyrun tarife :)

Malzemeler :
  • 1 Su bardağı mercimek
  • 1 Su bardağı erişte
  • 1 kaşık salça
  • 1 adet soğan 
  • 3-4 bardak su veya et suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Pulbiber 
Yapılışı :
Öncelikle tenrecemize yıkanmış mercimekleri koyup salçayı ve suyuda ekleyip 20 dakika pişiriyoruz...Sonra erişteleride mercimeklerin içine atıp pişmesini bekliyoruz...Küçük bir tavada soğanı sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurup üzerine pulbiber ekleyip çorbamızının üzerine döküyoruz...Afiyet olsu

Posted by şükran karaca kaymak on 01:01 . Filed under , . Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız.. RSS 2.0

Hiç yorum yok :

Leave comment

Yorumlarınızı Bekliyorum..

INSTAGRAMDA BULUŞALIM

2014 cafefincan.com . Tüm Hakları Saklıdır.. @gul_tasarimm KİŞİSELLEŞTİRME by cafefincan.com .