TAVUKLU ENGİNAR
bezelye , enginar , enginar tarifi , tavuklu , tavuklu enginar , zeytinyağlı 12:45
Allah resulü s.a.v bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurur :
“ Zenginlik, malın mülkün çokluğu değildir ; asıl zenginlik tok gözlülüktür - yani gönül zenginliğidir - . “ buyurmuşlardır.
Buhârî, Rikak 15 - Müslim, Zekat 120,1051 - Tirmizi : 4.c.2479.n
“ Zenginlik, malın mülkün çokluğu değildir ; asıl zenginlik tok gözlülüktür - yani gönül zenginliğidir - . “ buyurmuşlardır.
Buhârî, Rikak 15 - Müslim, Zekat 120,1051 - Tirmizi : 4.c.2479.n
*****************
Selam dostlar bugün ege mutfağından karaciğerin dostu tavuklu enginarın tarifini yazıcam,diğer enginar tariflerinden farkı tavuklu olması...Enginarı sevmeyenler için ideal bir tarif...İçerisine koyacağınız tavuk eti farklı biz lezzet katıyor...Buyrun tarife...
Malzemeler
- 5 tane enginar
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağ
- tuz
- su
- 1/2 limonun suyu (Enginarları ovalamak için ayrıca limon gerekiyor.)
Yapılışı ;
Enginarların her taraflarını limonla ovalayın. Limonlu suyun içine koyun.Soğanı, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayın..Geniş bir tencereye soğanı ve yağı ekleyin,hafif pembeleşince küp küp doğranmış tavuk eklenip biraz kavrulur.Patates bezelye ve havucuda ekleyip bir iki kere karıştırın.Enginarlarıda bütün bütün ilave edin üzerine 1 -2 bardak su ve tuzunuda ekleyip enginar yumuşacık olana kadar pişirin...İllaki garnitürü enginarın içine doldurarak pişirmeniz gerekmiyor. Aynı tencerede pişsinler yeterli...Pişen enginarları ve garnitürü soğuduktan sonra enginarların üzerine doldurup dereotuyla servis yapılır.Afiyet olsun
Posted by
Unknown
on
12:45
.
Filed under
bezelye
,
enginar
,
enginar tarifi
,
tavuklu
,
tavuklu enginar
,
zeytinyağlı
.
Blogumda yayınladıgım tariflerime rss kayıt olablırısınız..
RSS 2.0
Hiç yorum yok :
Leave comment